1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. FinTech
  6. /
  7. کریپتوکارنسی
  8. /
  9. روش های کلاهبرداری در...
کلاهبرداری ارزهای دیجیتال

روش های کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال

کلاهبرداری ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و نوظهور بودن، بستر مناسبی برای فعالیت کلاهبرداران شده است. ناآگاه بودن افراد از نحوه مدیریت دارایی و همچنین عدم محافظت از کلمات رمز، دست کلاهبرداران را برای فریب و سوء استفاده از سرمایه گذاران باز گذاشته است.

در این مقاله، به بررسی انواع روش های کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال و راه های مقابله با آنها می پردازیم.

انواع روش های کلاهبرداری

      • طرح های پانزی و هرمی: در این نوع کلاهبرداری، به سرمایه گذاران وعده سودهای غیرقابل تصور در مدت زمان کوتاه داده می شود. این سودها از طریق جذب سرمایه گذاران جدید و نه از طریق فعالیت های واقعی اقتصادی پرداخت می شود. در نهایت، با عدم جذب سرمایه گذار جدید، طرح فرو می ریزد و سرمایه گذاران اولیه نیز ضرر می کنند.

      • صرافی های جعلی: کلاهبرداران وب سایت هایی را شبیه به صرافی های معتبر ارز دیجیتال ایجاد می کنند و با تبلیغات گسترده، کاربران را به ثبت نام و واریز دارایی های خود در این صرافی ها ترغیب می کنند. پس از واریز دارایی ها، کلاهبرداران حساب کاربری کاربران را مسدود کرده و با پول آنها فرار می کنند.

      • ICO های کلاهبرداری: در این نوع کلاهبرداری، توکن های یک پروژه جعلی به سرمایه گذاران فروخته می شود. این پروژه ها هیچ فعالیت واقعی اقتصادی ندارند و فقط برای کلاهبرداری از سرمایه گذاران ایجاد شده اند. پس از جمع آوری سرمایه کافی، کلاهبرداران ناپدید می شوند و توکن ها بی ارزش می شوند.

      • فیشینگ: در این نوع کلاهبرداری، کلاهبرداران ایمیل ها یا پیام هایی را به کاربران ارسال می کنند که ظاهراً از طرف صرافی ها، کیف پول های ارز دیجیتال یا وب سایت های معتبر مرتبط با ارزهای دیجیتال هستند. در این پیام ها، از کاربران خواسته می شود تا اطلاعات شخصی یا دارایی های خود را وارد کنند. پس از سرقت این اطلاعات، کلاهبرداران می توانند به حساب های کاربری کاربران دسترسی پیدا کرده و دارایی های آنها را سرقت کنند.

      • بدافزار: کلاهبرداران از بدافزارها برای سرقت دارایی های دیجیتال کاربران استفاده می کنند. این بدافزارها می توانند به کیف پول های دیجیتال یا صرافی های ارز دیجیتال نفوذ کرده و دارایی های کاربران را سرقت کنند.

      • پامپ و دامپ: در این نوع کلاهبرداری، کلاهبرداران قیمت یک ارز دیجیتال را به طور مصنوعی افزایش می دهند و سپس آن را به سرعت می فروشند. این کار باعث می شود تا سرمایه گذاران دیگر که از افزایش قیمت ناگهانی هیجان زده شده اند، اقدام به خرید این ارز دیجیتال کنند. در نهایت، با فروش دارایی های خود توسط کلاهبرداران، قیمت ارز دیجیتال به طور ناگهانی سقوط می کند و سرمایه گذاران دیگر ضرر می کنند.

      • اخاذی: در این نوع کلاهبرداری، کلاهبرداران اطلاعات شخصی یا دارایی های دیجیتال کاربران را به سرقت می برند و سپس آنها را تهدید می کنند که در صورت عدم پرداخت پول، این اطلاعات را منتشر می کنند یا به دارایی های آنها آسیب می رسانند.

      • تبلیغات دروغین: کلاهبرداران با استفاده از تبلیغات دروغین در شبکه های اجتماعی، وب سایت ها و سایر رسانه ها، افراد را به سرمایه گذاری در پروژه های ارز دیجیتال جعلی یا کلاهبرداری های دیگر ترغیب می کنند.

    راه های مقابله با کلاهبرداری

        • قبل از سرمایه گذاری، تحقیق کنید: قبل از سرمایه گذاری در هر پروژه یا ارز دیجیتال، حتماً تحقیقات کامل انجام دهید. وب سایت پروژه، تیمی که پشتیبان هر پروژه است، و White paper هر ارز دیجیتالی که میخواهید در آن سرمایه گذاری کنید را به دقت بررسی کنید.

        • به وعده های غیرقابل تصور شک کنید: اگر کسی به شما وعده سودهای غیرقابل تصور در مدت کوتاه را داد، حتماً به آن شک کنید. به یاد داشته باشید که هیچ راهی برای کسب ثروت سریع و بدون تلاش وجود ندارد.

          • اطلاعات شخصی و دارایی های خود را به اشتراک نگذارید: هرگز اطلاعات شخصی یا دارایی های خود را در اختیار افراد یا وب سایت های ناشناس قرار ندهید.

          • از کیف پول ها و صرافی های معتبر استفاده کنید: دارایی های خود را در کیف پول ها و صرافی های معتبر و دارای مجوز ذخیره کنید.

          • نرم افزار و سیستم عامل خود را به روز نگه دارید: برای محافظت از دارایی هایتان در برابر بدافزارها، همیشه از آخرین نسخه نرم افزار و سیستم عامل خود استفاده کنید.

          • از کلیک کردن روی لینک های مشکوک خودداری کنید: هرگز روی لینک هایی که از طریق ایمیل، پیامک یا شبکه های اجتماعی از افراد ناشناس دریافت می کنید کلیک نکنید. این لینک ها می توانند شما را به وب سایت های فیشینگ یا کلاهبرداری هدایت کنند.

          • به احساس  شهود خود اعتماد کنید: اگر در مورد صحت یا امنیت یک پروژه یا ارز دیجیتال شک دارید، به آن پروژه اعتماد نکنید.

        مبارزه با کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال، نیازمند همکاری همه ی فعالان این حوزه است.

            • گزارش کلاهبرداری ها: اگر مورد کلاهبرداری قرار گرفته اید یا با موردی از کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال مواجه شده اید، آن را به وب سایت های مربوطه گزارش دهید.

            • افزایش آگاهی: با به اشتراک گذاشتن اطلاعات و تجربیات خود با دیگران، به افزایش آگاهی عمومی در مورد کلاهبرداری های در بازار ارزهای دیجیتال کمک کنید.

            •  

          با رعایت این نکات می توانید از سرمایه خود در برابر کلاهبرداران در بازار ارزهای دیجیتال محافظت کنید.

          آموزش در حوزه فینتک ، اقدامی ست که دیر یا زود همه افراد باید به آن بپردازند. در این وب سایت میتوانید امور پایه ای فینتک را آموزش ببینید.

          آنچه در این مطلب میخوانید !
          آیا تا به حال احساس کرده‌اید که درآمدتان کافی نیست، اما نمی‌دانید چرا؟ آیا آرزوی...
          ریسک‌پذیر هستید یا ریسک‌گریز؟من مائده مولانا هستم و در این مطلب قصد دارم درباره تفاوت‌های...
          من مائده‌مولانا هستم و در این متن کاربرد تست سرمایه‌گذاری و روش عملکرد ربات‌های مشاور...
          استفاده از مشاوره مدیریت مالی می تونه از شما در مقابل ضررهای ناشی از انتخاب...
          من مائده مولانا هستم و اینجا به شما کمک میکنم بهترین تصمیم‌های مالی‌تان را بگیرید....
          کلاهبرداری ارزهای دیجیتال